Waarom is de NEC-verdediging zo sterk?

Het is vriend en vijand opgevallen dat NEC Nijmegen wel heel goed van start is gegaan dit seizoen. Vooral de verdediging lijkt het goed voor elkaar te hebben. Ze geven minder kansen weg dan je in een PayPal casino krijgt. Dit biedt dus ook perspectief voor de rest van het seizoen. Het is dan ook zeker interessant om eens te bekijken wat de club dit jaar allemaal voor elkaar kan krijgen. Misschien zit er namelijk wel veel meer in dan iedereen vooraf had gedacht. Dat is natuurlijk wel heel interessant om eens te belichten.

Weinig tegendoelpunten krijgen

Het belangrijkste wapenfeit van de club is natuurlijk dat het maar weinig tegendoelpunten krijgt. Wanneer de drie doelpunten van Feyenoord in de laatste tien minuten niet worden bekeken, was NEC de enige ploeg die geen tegendoelpunten heeft moeten incasseren in de tweede helft. Ook is het de verdediging gelukt om in alle thuiswedstrijden tot nu toe de nul te houden. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat dit lukt bij de start van de eredivisie. Drie thuiswedstrijden op rij de nul is daarmee de nieuwe standaard geworden. Het zegt iets over wat deze verdediging allemaal kan dit jaar.

Groei en ervaring

Dat de verdediging zo sterk is, is enigszins opvallend. Het is immers voor 75% dezelfde verdediging die het vorig jaar nog regelmatig knap lastig had in de eerste divisie. Dat het dit jaar anders is heeft natuurlijk alles met de groei van de spelers te maken. Meer spelen op een hoger niveau betekent automatisch ook beter worden. Daarnaast is er belangrijke ervaring bij gekomen. De Spanjaard Ivan Marquez van 27 jaar heeft al het nodige meegemaakt in verschillende competities in Europa. Van die ervaring profiteert NEC Nijmegen nu. Terwijl hij niets heeft gekost omdat hij transfervrij was.

Richten op het verdedigen

Wat in ieder geval belangrijk is, is dat de verdediging zich ook echt richt op het verdedigen. Daarmee wordt gezorgd dat het spel in ieder geval niet te veel risico geeft. Waardoor de kans op tegendoelpunten en moeilijke situaties in het veld dus ook een stuk kleiner wordt. Die stabiliteit is ook interessant. Het opent ook mogelijkheden wanneer je weleens inzet op wedstrijden bij een bookmaker. Misschien wil je weleens iets anders dan online blackjack. In dat geval zijn de wedstrijden van NEC zeker interessant om als optie te zien om op in te zetten.

Zorgen voor de doelpunten

Wil de club er een echt succesvolle terugkeer in de eredivisie van maken, dan hangt dat natuurlijk van meer af dan alleen de verdediging. Het is vooral te hopen dat de aanval hier ook in mee kan. Die moet zorgen voor de doelpunten. Wanneer er voldoende gescoord blijft worden en de verdediging blijft zo stabiel als hij nu is, dan liggen er zeker mogelijkheden om in de middenmoot te eindigen. De drie doelpunten tegen Feyenoord moeten daar al een voorbode van zijn. Het moet voor de aanval zeker mogelijk zijn om vaker te zorgen dat er voldoende gescoord wordt.

AZ nieuws Ajax nieuws Almere City nieuws Excelsior nieuws FC Twente nieuws FC Utrecht nieuws
FC Volendam nieuws Feyenoord nieuws Fortuna Sittard nieuws Go Ahead Eagles nieuws Heracles Almelo nieuws NEC nieuws
PEC Zwolle nieuws PSV nieuws RKC Waalwijk nieuws SC Heerenveen nieuws Sparta Rotterdam nieuws Vitesse nieuws

Nec-nijmegennieuws.nl

Bezoek Nec-nijmegennieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over NEC van Nijmegen. Blijf op de hoogte van de laatste NEC transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens NEC wedstrijden.

Nec-nijmegennieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Nec-nijmegennieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Nec-nijmegennieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Nec-nijmegennieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.